DG-Photostyle

moments in time

header

Nature and Natural Phenomena

Paddestoelen

De Romeinen vereerden de paddestoelen. In Midden- en Zuid-Amerika bestaan er eeuwenoude rituelen, waarin hallucinogene paddestoelen worden genuttigd door de plaatselijke genezers of genezeressen. In Nederland was de paddestoel vooral in de middeleeuwen een stuk minder populair. Paddestoelen werden als geheimzinnig beschouwd, omdat ze ogenschijnlijk ‘s nachts verschenen en geen voedsel nodig hadden. De mysterieuze more »

Vlinders en insekten

De Maan

De Maan is de enige natuurlijke satelliet van de Aarde en is de op vier na grootste maan van ons zonnestelsel. Ze wordt soms aangeduid met haar Latijnse naam Luna. De Maan is, samen met de Zon en in combinatie met de rotatie van de Aarde, verantwoordelijk voor de getijden op de Aarde. De getijdenwerking more »

Bloemen en planten, pracht en onmisbaar

Bloemen en planten, het is altijd fijn om ze te geven en te krijgen natuurlijk als blijk van waardering. Maar ze hebben natuurlijk ook een andere functie en wel als longen van de aarde en de nodige aantrekkingskracht op insecten die voor bestuiving, bloei en voortplanting moeten zorgen. Hier een collage van kleuren en verschillen.

Wolkenluchten, fascinerend en soms onheilspellend

Wolkenluchten, we hebben er elke dag weer mee te maken. Meestal kijk je niet omhoog omdat je weet dat ze er zijn. Maar sommige luchten zijn behoorlijk onheilspellend of zelfs angstaanjagend. De strak blauwe lucht met hier en daar een onschuldig schapenwolkje kan zomaar omslaan in een dreigende massa gehuld in een fascinerende diversiteit aan more »