DG-Photostyle

moments in time

header

Architecture, forts and castles

Het kasteel van Jehay te Amay

Het kasteel van Jehay is geklasseerd als uitzonderlijk Waals Erfgoed en is een mooi voorbeeld van opmerkelijke en unieke architectuur in Europa. De voormalige woning van Graaf Guy van den Steen biedt je een ongelooflijke reis langsheen kunst. De aparte sfeer van de verschillende ruimtes laat je proeven van het elegante kasteelleven. Kunstliefhebbers zullen in more »

Kasteel van Rullingen

Kasteel van Rullingen Het Kasteel van Rullingen (ook Rolengen, Rolenghem en Ruelingen genaamd) is gelegen in de vallei van de Herk in Rullingen, een gehucht van de Belgische stad Borgloon. De oudst bekende heer van Rullingen was Eggebertus van Rolengen, die getuige was bij de stichting van de abdij van Averbode door zijn leenheer, Arnold more »

De toren van Eben-Ezer

Eben-Ezer is een toren in de Belgische plaats Eben-Emael, op de Thier de Lixhe. Hij is ontworpen en eigenhandig gebouwd tussen 1951 en 1965 door de autodidactische kunstenaar, architect, schrijver, esotericus en filosoof Robert Garcet. In en onder de toren bevindt zich een museum; het “Musée du Silex”.