Messen sheaths en holsters

Oeps

Sheaths worden eveneens gebruikt voor messen, dolken, zwaarden en andere wapens. Denk in de ontspanningssfeer aan bushcrafters waarbij het mes een belangrijk onderdeel van de uitrusting is. Het mag niet verloren kunnen raken maar het mag ook de drager niet kunnen verwonden. Als je een mes koopt, bijvoorbeeld een Bowie of jachtmes, komt het vaak voor dat de bijgeleverde sheath ondeugdelijk of zelfs levensgevaarlijk is. Met lederen sheaths van 3,5 millimeter dik plantaardig gelooid rundleer zul je dat probleem niet snel hebben.

Sheath voor in de laars

DGLeather : 12 mei 2017 17:30 : Messensheaths en holsters

Boot sheath gemaakt van 3,5 millimeter plantaardig gelooid rundleder. Met clip voor bevestiging. Gekleurd in cordovan en zwart en genaaid met helder bruin garen. De water teken applicatie en de ying yang en Kung Fu tekens zijn ingebrand met een laserprinter.

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Neck knife sheath Fällkniven WM1

DGLeather : 28 april 2017 22:48 : Messensheaths en holsters

Kleine sheath voor een kleine devil, de Fällkniven WM1. Handig onder de kleding te dragen aan een lederen veter als neck knife. Gemaakt van 3,5 millimeter plantaardig gelooid rundleder.

Er is geen reactiemogelijkheid

Bushcraft sheath voor Mora Garberg

DGLeather : 28 april 2017 22:29 : Messensheaths en holsters

Donkerbruine bushcrafters sheath voor de Mora Garberg met dangler en firesteelloop voor LMF army. Handgemaakt uit 3,5 milimeter dik plantaardig gelooid rundleder. Gesnaaid met supersterk 0,8 mil zwart garen.
De Garberg is het eerste mes van Mora dat full tang is. Met z´n 3,2mil staal een zeer krachtig mes. Deze heeft nu een nieuw jasje.

 

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Leatherman Charge etui

DGLeather : 19 augustus 2016 23:26 : Messensheaths en holsters

Dit handgemaakte riemetui voor de Leatherman Charge is gemaakt uit 3,5 mm plantaardig gelooid rundleder.Zwart geverfd en met de hand genaaid.

Er is geen reactiemogelijkheid

Bootsheath voor een SOG Pentagon

DGLeather : 5 augustus 2016 08:43 : Messensheaths en holsters

Handgemaakte sheath voor een vechters of verdediging´s mes, de SOG Pentagon. Gemaakt uit plantaardig gelooid rundleder. Gekleurd en genaaid in zwart. Binnenin de sheath bevind zich een laag kalfsleer om te voorkomen dat het mes bekrast geraakt door de clip of de nagel van diens bevestiging. RVS clip.

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3 ... 8, »