Messen sheaths en holsters

Oeps

Sheaths worden eveneens gebruikt voor messen, dolken, zwaarden en andere wapens. Denk in de ontspanningssfeer aan bushcrafters waarbij het mes een belangrijk onderdeel van de uitrusting is. Het mag niet verloren kunnen raken maar het mag ook de drager niet kunnen verwonden. Als je een mes koopt, bijvoorbeeld een Bowie of jachtmes, komt het vaak voor dat de bijgeleverde sheath ondeugdelijk of zelfs levensgevaarlijk is. Met lederen sheaths van 3,5 millimeter dik plantaardig gelooid rundleer zul je dat probleem niet snel hebben.

Raptor sheath voor Mtech Raptor

DGLeather : 6 augustus 2017 20:46 : Messensheaths en holsters

Enorme frog system sheath voor een Mtech extreme Raptor. Een enorm groot mes met een lemmet van over 30cm en een bladdikte van 7 mm.
De sheath is opgebouwd uit 2 lagen plantaardig gelooid rundleder van 3,5 mm dik met daartussen een laag leer van 7 mm als weld.De sheath zelf is gekleurd in midden bruin antiek en de frog in antiek zwart. De bevestiging voor de riemlus en eventueel supporting riemen door middel van drie D-ringen is naturel gehouden terwijl de riemlus als de sheath in middel bruin is. Tekst en figuur is mer laser gedaan.

Er is geen reactiemogelijkheid

Sheath voor halve maan mes van Friedrich Herder

DGLeather : 15 juli 2017 10:54 : Messensheaths en holsters

Een sheath voor het halve maan mes of half rond mes ook wel headknife genaamd. Dit mes wordt gebruikt door leerbewerkers om door leer te snijden zowel in rechte lijn als in curves en om te schalmen. Je kunt heel makkelijk leer op dikte brengen om naden te laten aansluiten zonder verdikking of om het om randen te vouwen. Dit mes is enorm scherp zowel het blad als de punten en het is daarom raadzaam het in een dergelijke sheath op te bergen en zo te voorkomen dat je je de vingers afsnijdt. Deze sheath is handgemaakt uit 3,5 millimeter plantaardig gelooid rundleer.

Er is geen reactiemogelijkheid

Sheath voor in de laars

DGLeather : 12 mei 2017 17:30 : Messensheaths en holsters

Boot sheath gemaakt van 3,5 millimeter plantaardig gelooid rundleder. Met clip voor bevestiging. Gekleurd in cordovan en zwart en genaaid met helder bruin garen. De water teken applicatie en de ying yang en Kung Fu tekens zijn ingebrand met een laserprinter.

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Neck knife sheath Fällkniven WM1

DGLeather : 28 april 2017 22:48 : Messensheaths en holsters

Kleine sheath voor een kleine devil, de Fällkniven WM1. Handig onder de kleding te dragen aan een lederen veter als neck knife. Gemaakt van 3,5 millimeter plantaardig gelooid rundleder.

Er is geen reactiemogelijkheid

Bushcraft sheath voor Mora Garberg

DGLeather : 28 april 2017 22:29 : Messensheaths en holsters

Donkerbruine bushcrafters sheath voor de Mora Garberg met dangler en firesteelloop voor LMF army. Handgemaakt uit 3,5 milimeter dik plantaardig gelooid rundleder. Gesnaaid met supersterk 0,8 mil zwart garen.
De Garberg is het eerste mes van Mora dat full tang is. Met z´n 3,2mil staal een zeer krachtig mes. Deze heeft nu een nieuw jasje.

 

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3 ... 8, »