Messen sheaths en holsters

Oeps

Sheaths worden eveneens gebruikt voor messen, dolken, zwaarden en andere wapens. Denk in de ontspanningssfeer aan bushcrafters waarbij het mes een belangrijk onderdeel van de uitrusting is. Het mag niet verloren kunnen raken maar het mag ook de drager niet kunnen verwonden. Als je een mes koopt, bijvoorbeeld een Bowie of jachtmes, komt het vaak voor dat de bijgeleverde sheath ondeugdelijk of zelfs levensgevaarlijk is. Met lederen sheaths van 3,5 millimeter dik plantaardig gelooid rundleer zul je dat probleem niet snel hebben.

Leatherman Charge etui

DGLeather : 19 augustus 2016 23:26 : Messensheaths en holsters

Dit handgemaakte riemetui voor de Leatherman Charge is gemaakt uit 3,5 mm plantaardig gelooid rundleder.Zwart geverfd en met de hand genaaid.

Er is geen reactiemogelijkheid

Bootsheath voor een SOG Pentagon

DGLeather : 5 augustus 2016 08:43 : Messensheaths en holsters

Handgemaakte sheath voor een vechters of verdediging´s mes, de SOG Pentagon. Gemaakt uit plantaardig gelooid rundleder. Gekleurd en genaaid in zwart. Binnenin de sheath bevind zich een laag kalfsleer om te voorkomen dat het mes bekrast geraakt door de clip of de nagel van diens bevestiging. RVS clip.

Er is geen reactiemogelijkheid

Dual bowie sheath

DGLeather : 4 juni 2016 18:23 : Messensheaths en holsters

Deze dual bowie sheath is gemaakt uit meerdere diktes leer. De voor en achterplaat van de grote sheath zijn gemaakt uit 6,5 millimeter dik leer. De klein sheath is gemaakt uit 3,5 millimeter dik leer. De welt van de beide sheaths zijn gemaakt uit 2,9 millimeter dik leer omdat de messen niet dikker zijn. De dangler en de flap die horizontaal dragen mogelijk maakt zijn uit 3,5 millimeter. De kleur is donker bruin. Het is een indrukwekkende en stoere eenheid geworden. Handgemaakt en hand genaaid.

Er is geen reactiemogelijkheid

Trapper Niëto

DGLeather : 21 mei 2016 23:24 : Messensheaths en holsters

Trapper style sheath voor een groot Niëto mes. Dangler system en firesteel lus. Gemaakt uit 6mm dik leer voor de voorplaat en de welt en 3,5mm voor de achterplaat. De kleur voor de voorplaat is antique middel bruin, achterplaat en beltloop zijn geverfd in donkerbruin. Ik zag geen noodzaak voor een retention strap omdat het mes behoorlijk zwaar is zodat het stevig in de sheath blijft zitten. Het mes heeft ook niet echt punten waardoor je, wanneer in de bossen, aan struiken zou blijven hangen en het mes kan verliezen. Een andere reden om geen retention strap te maken was dat het mes alleen houvast geeft aan de garde aan de snijkant. Niet echt zinvol om de strap af te snijden bij het trekken van het mes.

Er is geen reactiemogelijkheid

Buscraft sheath voor handmade AFK mes

DGLeather : 26 maart 2016 20:33 : Messensheaths en holsters

Handgemaakte sheath voor handgemaakte AFK buscrafter. Gemaakt van 4mm dik plantaardig gelooid rundleder. De kleur is DGRed.

 

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3 ... 7, »