Messen sheaths en holsters

Oeps

Sheaths worden eveneens gebruikt voor messen, dolken, zwaarden en andere wapens. Denk in de ontspanningssfeer aan bushcrafters waarbij het mes een belangrijk onderdeel van de uitrusting is. Het mag niet verloren kunnen raken maar het mag ook de drager niet kunnen verwonden. Als je een mes koopt, bijvoorbeeld een Bowie of jachtmes, komt het vaak voor dat de bijgeleverde sheath ondeugdelijk of zelfs levensgevaarlijk is. Met lederen sheaths van 3,5 millimeter dik plantaardig gelooid rundleer zul je dat probleem niet snel hebben.

Kabar sheath black and blue

DGLeather : 1 juli 2018 18:20 : Messensheaths en holsters

Sheath voor een Kabar 1217 combat met. Ondanks dat er veel imitaties circuleren van dit historische mes is dit de real deal. De sheath die ik er voor maakte bestaat uit 3,5 mil plantaardig gelooid rundleer dat ik in zwart heb gekleurd en met blauw gestikt.

Er is geen reactiemogelijkheid

Holster voor Baikal mp 561 k

DGLeather : 10 februari 2018 17:11 : Messensheaths en holsters

Holster voor een Baikal mp 561 k co2 luchtdrukpistool.  Gemaakt uit 3,5 mil rundleder met een voering van varkensleer. Gekleurd in cordovan en zwart en genaaid met beige garen.

Er is geen reactiemogelijkheid

Semper Fi Ka-Bar sheath

DGLeather : 19 november 2017 00:27 : Messensheaths en holsters

Semper Fi de lijfspreuk van de Amerikaanse mariniers verwerkt in deze sheath voor de Ka-Bar 1217, een mes met een grote Amerikaanse USMC geschiedenis. Let op, de maat van imitatie messen wijkt af en alleen een originele Ka-Bar past.

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Horizontale sheath voor Mtech Extreme

DGLeather : 13 november 2017 01:49 : Messensheaths en holsters

Sheath voor horizontaal gebruik voor een Mtech Extreme. Gemaakt uit 3,5 plantaardig gelooid rundleder.

Er is geen reactiemogelijkheid

Sheath voor Wieringa mes

DGLeather : 1 oktober 2017 13:53 : Messensheaths en holsters

Sheath voor een handgemaakte competition chopper van Freerk Wieringa uit Enschede. De sheath is opgebouwd uit in wezen 5 lagen.Bestaat uit twee lagen plantaardig gelooid rundleer van 3,5 millimeter dik en een welt uit 6,5 millimeter dik rundleer. Het front wordt gesierd door een laag slangenhuid van een Afrikaanse Rots Python met daarover een uitgesneden laag van 3,5 millimeter dik rundleer. Onderaan de sheath bevind zich een riem om aan het been te bevestigen. De kleur is antiek zwart en in combinatie met de slangenhuid en de kleur van het heft een mooie eenheid. Volledig handgemaakt.

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3 ... 9, »